Receptárium Televízie SENZI by VIPmedia
Suroviny a ingrediencie:

4 bažantie stehienka
1 červená kapusta
1 mrkva
1 petržlen
1 pomaranč
200 ml červené víno

škorica, klinčeky, čierne jarabiny, cibuľa, Tirolská slanina, mast, soľ, korenie, tymián, rozmarín, bobkový list, polohrubá múka, ocot, slanina


Príprava a postup:

Nakrájanú kapustu necháme ľahko spariť tak, aby zostala chrumkavá. Zatiaľ si nakrájíme Tyrolskú slaninu, ktorú necháme snažiť na masti. Pripravíme si vodu so štipkou soli a cukru a privedieme ju do varu.
Najskôr si pripravíme Tyrolskú slaninu. Nakrájame a necháme vysmažiť na masti vo veľkom hrnci. Pridáme nakrájanú cibuľu a po chvíľke pridávame aj nakrájanú koreňovú zeleninu. Všetko prerestujeme. Keď je zelenina jemne restovaná, pridáme bažantie stehienka, ktoré sme vopred očistili, osolili a okorenili. Stehienka v zelenine nemiešame, ale necháme opiecť z oboch strán.
Medzitým si do malého hrnca necháme zovrieť vodu, ktorú sme trochu osolili a pridali aj trochu cukru. Do vriacej vody vložíme nakrájanú kapustu a necháme spariť. Po chvíľke ju vyberieme a scedíme.
K bažantím stehienkam prilejeme šťavu z čiernych jarabín. Rovnako pridáme aj plátky pomaranča aj s kôrou a rozdrvenú škoricu a klinčeky. Následne pridáme tymián, bobkový list a rozmarín. Všetko ešte ľahko pocukrujeme.
Na samostatnú panvicu nalejeme červené víno, do kterého vložíme plátky pomaranča s kôrou a prisypeme rozdrvenú škoricu a klinčeky a jemne pocukrujeme. Zmes ľahko povaríme. Sem pridáme aj scedenú kapustu, mierne osolíme a ak treba aj pocukrujeme a prelejeme vývarom z bažantích kostí. Napokon pokvapkáme šťavou z pomaranča, zaprášíme polohrubou múkou, a necháme odpočinúť.
Na ďaľšej panvičke si rozpustíme maslo a prehrejeme na ňom jabĺčko nakrájamé na rezance. Po chvíľke jabĺčka odložíme bokom a vo zvyšku masla si ešte ohrejeme čiernu jarabinu, ktorú pokvapkáme pomarančom.
Do odloženej kapusty pridáme trochu octu. Pri servírovaní na ňu ešte pridáme opečenú slaninku. Všetko servírujeme na horúcom tanieri.


Dobrú chuť!

Pozrieť si iné recepty z obrazovky

RECEPTÁRIUM
opäť v televízii:

  • NEDEĽA 11:00
  • UTOROK 11:00 a 16:00
  • ŠTVRTOK 11:00 a 16:00
  • Pustite si pesničky pre dobrú náladu