2 lyžice masti
100 gr slaniny
3 ks slovenské biele papriky
2 ks červené papriky
8 ks paradajok
2 ks cibule bielej
1 ks cibule červenej
5 strúžkov cesnaku
2 lyžice prírodného pretlaku
2 lyžice kečupu
chilli papričky, cukor, soľ, domáca klobása
Príprava a postup:
Najskôr rozpustíme masť, do ktorej nakrájame na kocky slaninu a chvíľku porestujeme. Pridáme cibuľu, ktorú necháme zosklovatieť, pridáme nakrájané parpiky, cesnak a chvíľku restujeme.Potom pridáme nakrájené paradajky, pretlak, kečup a osolíme. Napokon pridáme trochu cukru a chilli papričky.
Chvíľku povaříme, ale len tak, aby bola zelenina mäkká len na skus (jemne chrumkavá). Nakoniec opečieme klobásu, ktorú si nakrojíme na okrajoch. Pri podávaní ju položíme na lečo, alebo ju môžeme nakrájať aj na plátky a zamiešať do leča. Podávame s pečivom, alebo so zemiakmi.
Dobrú chuť! Pozrieť si iné recepty z obrazovky
RECEPTÁRIUM
opäť v televízii:
- NEDEĽA 11:00
- UTOROK 11:00
- ŠTVRTOK 16:00