300 gr Zemiakov
200 gr Polohrubej múky
150 gr Slaniny
100 ml Kyslej smotany
soľ, bryndza, pažítka
Príprava a postup:
Očistené zemiaky nastrúhame najemno. Pridáme k nim polohrubú múku a soľ a vytvoríme cestíčko. Cestíčko sa musí “ťahať” na lyžičke.
Postavíme vodu na šporák a necháme ju zovrieť spolu so štipkou soli.
Halušky vkladáme do vody pomocou “haluškovača – nástroja na prípravu hališiek, alebo si ich vyrobíme pomocou dreva na krájanie a noža. Necháme variť 4 – 5 minút a vyberieme do pripravenej nádoby.
K uvareným haluškám pridáme bryndzu a zamiešame.
Slaninu si nakrájame na kocky a necháme vyškvariť do zlatova.
Halušky s bryndzou naservírujeme na tanier, na vrch pridáme opečenú slaninku, lyžicu kyslej smotany a dozdobíme pažítkou.
Dobrú chuť! Pozrieť si iné recepty z obrazovky
RECEPTÁRIUM
opäť v televízii:
- NEDEĽA 11:00
- UTOROK 11:00 a 16:00
- ŠTVRTOK 11:00 a 16:00