Receptárium Televízie SENZI by VIPmedia
Suroviny a ingrediencie:

300 gr Zemiakov
200 gr Polohrubej múky
150 gr Slaniny
100 ml Kyslej smotany

soľ, bryndza, pažítka


Príprava a postup:

Očistené zemiaky nastrúhame najemno. Pridáme k nim polohrubú múku a soľ a vytvoríme cestíčko. Cestíčko sa musí “ťahať” na lyžičke. Postavíme vodu na šporák a necháme ju zovrieť spolu so štipkou soli. Halušky vkladáme do vody pomocou “haluškovača – nástroja na prípravu hališiek, alebo si ich vyrobíme pomocou dreva na krájanie a noža. Necháme variť 4 – 5 minút a vyberieme do pripravenej nádoby. K uvareným haluškám pridáme bryndzu a zamiešame.
Slaninu si nakrájame na kocky a necháme vyškvariť do zlatova.
Halušky s bryndzou naservírujeme na tanier, na vrch pridáme opečenú slaninku, lyžicu kyslej smotany a dozdobíme pažítkou.


Dobrú chuť!

Pozrieť si iné recepty z obrazovky

RECEPTÁRIUM
opäť v televízii:

  • NEDEĽA 11:00
  • UTOROK 11:00 a 16:00
  • ŠTVRTOK 11:00 a 16:00
  • Pustite si pesničky pre dobrú náladu