Receptárium Televízie SENZI by VIPmedia
Suroviny a ingrediencie:

2 ks husacích pŕs
2kg zemiakov
200gr ružičkového kelu
1 maslo
100 ml slnečnicového oleja
300 ml červeného vína
petržlenová vňať, pažítka, soľ, korenie


Príprava a postup:

Husacie prsia riadne osolíme a okořeníme zo všetkých strán spolu aj s kožou a necháme chvíľku odležať. Trochu oleja rozpálíme na panvici. Husacie prsia opekáme najskôr kožou dolu a potom zo všetkých strán zhruba 2-3 minúty. Po opečení ich vložíme na plech a v rúre necháme ešte piecť asi 6-7 minút pri 180 stupňoch.
Zatiaľ si pripravíme zemiaky, ktoré očistené nakrájíme na kocky a dáme variť do slanej vody do zmäknutia. Zemiaky po uvarení vyberieme z vody do samostatnej nádoby, kde pridáme maslo a rozpučíme ich na kašu. Pred podávaním k nim ešte pridáme petržlenovú vňať a pažítku.
Husacie prsia vyberieme z rúry a opäť ich necháme chvíľu odpočinúť.
Zatiaľ si pripravíme na panvičke maslo, ktoré rospustíme spolu s bylinkami. Prilejeme červené víno a necháme chvíľu povariť. Na záver pridáme trochu cukru.
V samostatnej panvičke si ešte rozpustíme maslo, v ktorom prehrejeme ružičkový kel.
Husacie prsia po odpočinutí nakrájíme na plátky a necháme z nich jemne vytiecť šťavu.
Všetko servírujeme na teplom tanieri a výpekom prelejeme samotné mäso.


Dobrú chuť!

Pozrieť si iné recepty z obrazovky

RECEPTÁRIUM
opäť v televízii:

  • NEDEĽA 11:00
  • UTOROK 11:00 a 16:00
  • ŠTVRTOK 11:00 a 16:00
  • Pustite si pesničky pre dobrú náladu