
1 jahňacie koleno
1 mrkva
1 petržlen
1 cibuľa
100 gr slaniny
150 ml červeného vína
špenát, olej, cesnak, paradajkový pretlak, bobkový list, rozmarín, nové korenie
Príprava a postup:
Najskôr si pripravíme všetky suroviny. Nakrájame mrkvu na drobno, petržlen, slaninu a cibuľu.
V hrnci rozpálíme olej a na ňom orestujeme mrkvu, petržlen a slaninu. Pridáme cibuľu a cesnak a napokon aj koleno, ktoré orestujeme.
Koleno podlejeme najskôr paradajkovým pretlakom a napokon vývarom. Pridáme červené vino a varíme do mäkka. Oslolíme a okoreníme.
(Jahňací vývar si môžeme pripraviť aj vopred)
V samostatnom hrnci, alebo na panvici si opečieme cesnak do zlatova. Nakrájanú cibuľu si dame tiež snažiť na olej. Pridáme listový špenát a prepasírovaný cesnak. Osolíme a povaríme.
Servírujeme na teplý tanier. Najskôr špenát a na vrch položíme uvarené jahňacie koleno. Zalejeme vývarom a ozdobíme opečeným cesnakom.
Dobrú chuť! Pozrieť si iné recepty z obrazovky
RECEPTÁRIUM
opäť v televízii:
- NEDEĽA 11:00
- UTOROK 11:00
- ŠTVRTOK 16:00