Receptárium Televízie SENZI by VIPmedia
Suroviny a ingrediencie:

2ks Kuracie prsia
150 gr Slanina
1kg Zemiaky
1ks Paprika červená
1ks Paprika zelená
300 ml Červené víno
paradajkový pretlak, cesnak, feferónka, cukor, soľ, sladká paprika, cibuľa, slnečnicový olej, sádlo, chilli paprička, paradajky, petržlenová vňať


Príprava a postup:

Kuracie mäso nakrájame na kocky. Kocky napichujeme na špáradlo a striedame s kúskom cibuľky a slaninou. Takto pripravené špízy opekáme na rozpálenom oleji.
Zemiaky si nakrájame na jemné plátky a opečieme v oleji na spôsob jemných čipsov.
Nakrájame si cibuľu na väčšie kúsky a rovnako aj papriku, slaninu a čili-papričky. Na sádle opečieme slaninku, pokiaľ sa nerozpustí. Následne pridáme čili-papričky, cibuľu a paprika. K zmesi pridáme prelisovaný cesnak, paradajkový pretlak, sladkú paprika, kečup, cukor a soľ. Zmes privedieme do varu za stáleho miešania a necháme chvíľu povariť. Prelejeme červeným vínom, premiešame a odstavíme z varu. Pridáme opečené zemiakové lupienky.
Na tanier najskôr naberieme zeleninovú zmes s lupienkami a preložíme opečeným špízom. Dozdobíme surovou nakrájamou cibuľkou na kolieska a pertžlenovou vňaťou.


Dobrú chuť!

Pozrieť si iné recepty z obrazovky

RECEPTÁRIUM
opäť v televízii:

  • NEDEĽA 11:00
  • UTOROK 11:00 a 16:00
  • ŠTVRTOK 11:00 a 16:00
  • Pustite si pesničky pre dobrú náladu