Kuracie prsia
Zemiakový škrob
Červená paprika
Zelená paprika
Cibuľa
Cesnak
Šampiňóny
Ryža
ustricová omáčka, med, chilli papričky, soľ, olej, cherry paradajky, petržlen
Príprava a postup:
Kuracie prsia nakrájame na plátky, obalíme v zemiakovom škrobe a necháme odpočinúť.
Nakrájame si červenú a zelenú paprika, cibuľu, cesnak, šampiňóny a všetko zľahka orestujeme vo väčšom hrnci.
V menšom hrnci zase rozpálime olej a necháme opekať kuracie prsia. Opekáme pozvoľna – neprepalujeme. Necháme ich opekať len chvíľku a napokon ich necháme len “dôjsť” asi 2 minúty.
Kuracie prsia napokon pridáme do zeleninovej zmesi vo väčšom hrnci.
Pridáme chilli paprika a dosolíme.
Do zmesi pridáme ustricovú omáčku a med. Ak je potrebné, dosolíme.
Zmes krátko povaríme a necháme 1-2 minúty odpočinúť.
Ryžu varíme samostatne.
Na panvičke si jemne prehrejeme cherry paradajky na oleji.
Všetko servírujeme na teplý tanier a dozdobíme petržlenovou vňaťou.
Dobrú chuť! Pozrieť si iné recepty z obrazovky
RECEPTÁRIUM
opäť v televízii:
- NEDEĽA 11:00
- UTOROK 11:00 a 16:00
- ŠTVRTOK 11:00 a 16:00