Receptárium Televízie SENZI by VIPmedia
Suroviny a ingrediencie:

150 gr lososa
300 gr brokolice
100 ml šampanského
2 ks cherry paradajky
1 vajíčko (žĺtok)
150 ml smotany na šľahanie

soľ, korenie, cukor, olej, limetka


Príprava a postup:

Najskôr si z čerstvého lososa oddelíme chrbtový sval a perfektne očistíme. Lososa iba osolíme a opekáme na horúcej panvici s olejom. Opekať začínáme kožou dolu. Napokon ho opečieme zo všetkých strán.
Čerstvú brokolicu rovnako dobre umyjeme a narežeme na ružičky. Následne si pripravíme do vody cukor a soľ a začneme v nej brokolicu variť. Po uvarení musíme brokolicu prudko schladiť v ľadovej vode, aby si zachovala sviežu farbu. Po schladení ju mixujeme najlepšie ponorným mixerom spolu so štipkou soli, korenia a sladkej smotany.
Penu zo šampanského si pripravíme až tesne pred podávaním nasledovne: Oddelíme vaječný žĺtok, do kterého pridáme cukor a limetku a šľaháme vo vodnom kúpeli. Napokon pridáme šampanské a došľaháme.
Na zohriaty tanier najskôr položíme brokolicové pyré, na neho položíme lososa kožou dolu, pridáme jemne orestované cherry paradajky a napokon prelejeme penou zo šampanského.


Dobrú chuť!

Pozrieť si iné recepty z obrazovky

RECEPTÁRIUM
opäť v televízii:

  • NEDEĽA 11:00
  • UTOROK 11:00
  • ŠTVRTOK 16:00
  • Pustite si pesničky pre dobrú náladu