Receptárium Televízie SENZI by VIPmedia
Suroviny a ingrediencie:

300 gr držiek
250 gr masla
200 ml vývaru
100 ml smotany
100 gr hladkej múky
100 gr slaniny

cesnak, majoránka, soľ, čierne korenie, cibuľa


Príprava a postup:

Najskôr dáme variť dôkladne očistené a nakrájané držky. Varíme zhruba hodinu. Držky si môžeme predvariť aj deň vopred.
Najskôr si pripravíme základnú bešamelovú bielu omáčku: Rozpustíme maslo, do ktorého prisypávame postupne hladkú múku a následne zalievame smotanou za stáleho miešania a šľahania. Necháme prevariť 10 - 15 minút, pokiaľ hmota nezhustne. Pozor, nesmie sa pripáliť, inak by sa znehodnotila.
Držky scedíme a vložíme do bešamelu. Osolíme, pridáme cesnak, čierne korenie a majoránku.
Na panvici zahrejeme olej a slaninu nakrájanú na malé kocky orestujeme. Vo výpeku napokon orestujeme aj nakrájanú cibuľku do zlata.
Servírujeme v hlbokom tanieri (ohriatom). Prílohou môže byť knedľa, zemiaky s petržlenovou vňaťou, bagetka, alebo celozrnný chlieb.


Dobrú chuť!

Pozrieť si iné recepty z obrazovky

RECEPTÁRIUM
opäť v televízii:

  • NEDEĽA 11:00
  • UTOROK 11:00
  • ŠTVRTOK 16:00
  • Pustite si pesničky pre dobrú náladu